Zucchini-halloumibiffar/burgar och äppelcoleslaw med mynta
10.02.2016 00:49
Vegetarisk höjdare omtyckt av alla som smakat! Jag tycker en frisk fräsch äppelcoleslaw passar utmärkt till denna ostiga burgare.
Detta räcker till 8 mindre biffar/burgare
500 g zucchini
200 g halloumi
1/2 gul lök
1 dl panko alt ströbröd
1/2 dl maizena
1 ägg
0,5 dl färsk mynta
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här:
1. Riv zucchinin på grövsta sidan av rivjärnet.
2. Lägg zucchinin i en bunke och salta rikligt med ca 2 tsk salt. Låt vila ca 20-30 minuter.
3. Riv även halloumin på grövsta sidan av rivjärnet.
4. Hacka lök och mynta fint.
5. Krama ur vätskan ur den rivna zucchinin och blanda alla ingredienser i en bunke. Salta och peppra efter smak.
6. Forma till biffar.
7. Stek biffarna på hög värme ett par minuter på varje sida tills dom fått fin färg.
Äppelcoleslaw med mynta
3 dl strimlad vitkål
2 äpplen skurna i strimlor
3 msk majonnäs
1 dl lätt creme fraiche
1 msk äppelcidervinäger
0,5-1 dl färsk hackad mynta
flingsalt
nymalen svarpeppar
Gör så här: Blanda alla ingredienserna i en skål, smaka av med salt och nymalen peppar.