Smörgåsar är också mat :-)

04.02.2016 23:24

 

Fy tusan va gott det kan va med en matig smörgås!

Här tipsar jag om två smarriga mackor på mitt vis.

Skink och äggmacka

1 ägg att pochera
ättika 12 %
salt
nymalen svartpeppar
2 skivor valfri skinka
ruccola
ärtskott
rökta mandlar
smör
gott ljust bröd

1. Börja med att ta en stor kastrull och fyll med vatten, låt det sjuda. Häll i 1 msk ättika och lite salt. Knäck ett ägg i en kaffekopp, rör upp en liten virvel i vattnet och häll i ägget. Hjälp ägget lite på traven försiktigt med en sked eller liknande så det sluter sig som ett ägg i formen. När 3 minuter gått fiska upp ägget och lägg i en skål med kallt vatten.

2. Stek brödet och skinkan i smör.

3. Lägg smörgåsen på en tallrik och lägg en bädd av ruccola på, sedan skinkan och uppe på allt det pocherade ägget. Garnera med ärtskott, hackade rökta mandlar och nymalen svartpeppar.

4. Vill man kan det vara gott med lite färskost under ruccolan, bara prova sig fram !

Avokado-Briemacka

1/2-1 hel avokado
brieost
2 rädisor tunnt skivade
gräslök hackad
chiliflakes
1/2 lime
philadelpiaost
flingsalt
rågbröd

1. Rosta rågbrödet i brödrosten. Bre på philadelphiaost på med dom tunna skivorna rädisor och lite halvt mosad skivad avokado.

2. Pressa lite lime över avokadon. Lägg på 2 skivor brieost. strö chiliflakes, salt och hackad gräslök över skapelsen.

Alltså hur jäklars gott som helst! I I <3 mackor 

Nu är det bara att inspireras och göra din egna goa macka !


 

 

 

 

Tillbaka

Kontakt

Leilalagar

© 2016 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode