Pannbiff med lök på rostad mandelpotatis, gräddsås och rårörda lingon
10.02.2016 18:35
Husmanskost när den är som bäst!
Prova dessa saftiga pannbiffar, enkla att göra och såsen gör man direkt i stekpannan när biffarna är klara.
Detta räcker till 6 pannbiffar
500 g blandfärs
1 dl ströbröd
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl vatten
1 msk kalvfond koncentrerad
1 msk dijonsenap
1 msk tamarisoja kan bytas ut till annan soja
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
smör
skivad lök
sirap
smör
mandelpotatis
chiliflakes
färsk timjan
salt
olja tex raps,olivolja
3 dl grädde
1 msk kalvfond koncentrerad
1 msk soja
mortlad rosepeppar
lingon
socker
Gör så här:
1. Börja att sockra lingonen ca 1 dl lingon behöver ca 2 msk socker, rör tills sockret löst sig.
2. Bland alla ingredienser i en skål förutom färsen, låt stå ca 10 min. Vänd sedan ner färsen så det blir en fin färsblandning.
3. Skölj potatisarna och dela dem på 3 med skal. Lägg i ugnsform på bakplåtspapper ringla olja över och krydda. Rosta i ugnen på 225 grader ca 25 minuter.
4. Stek löken och ha på lite sirap på slutet. Lägg i ugnssäker form.
5. Forma färsbiffarna och stek på medelhögvärme på bägge sidor, lägg de färdiga i samma form som löken, sätt in i ugnen under potatisen så den håller värme medans alla biffar steks klara.
6. När biffarna är klara och ligger i ugnsformen. Häll i grädde, fond och soja i stekpannan där biffarna stekts( får nte vara bränt i pannan) och koka upp några minuter, smaksätt med mortlad rosepeppar.