Halstrad lax med en blomkålspuré ,brynt smör och ärtor
09.02.2016 02:29
Lyxig vardagsmat!
Detta behövs för 2 portioner
Ca 250-300 g lax med skinn
1 blomkålshuvud
1/2 burk crème fraîche =1dl
Smör
Salt
Nymalen svartpeppar
Cayennepeppar
Gröna ärtor
Citron
Gräslök
Gör så här:
1. Dela blomkålen i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vatten och mixa blomkålen slät. Rör ner crème fraîchen smaka av med salt, peppar och en dutt cayenne . Ber med en rejäl klick smör och värm på purén innan servering.
2. Salta laxen och stek den med skinnsidan ner på medelhög värme ca 5-6 minuter vänd laxen och stek 1-2 minuter till ös md smör över laxen medans du steker. Jag steker både i olja och smör. När laxen är klar pressa lite citron.
3. Koka ärter enligt anvisning och bryn smör tills det får en nötig doft.
Servera laxen med hackad gräslök, lovar att denna lax går inte att misslyckas med !
Tips! Ha lite mald enbär i blomkålspurén om den tex serveras till vilt, passar så bra!