Biff Rydberg på leilalagars vis

12.02.2016 03:38




Så här kan man också presentera denna klassiker om man vill!

Detta är en rätt som jag ofta blir lite sugen på, måste vara dom härliga smakerna som gifter sig så bra med varandra ;-)Och det är väll just därför den är en klassiker, tidlöst god och populär. 

Såhär tillagade jag den och för att få den fina formen på själva lägget ställde jag ett ganska smalt dricksglas i mitten av tallriken. Började med att lägga potatis, kött och lök i en jämn cirkel runt glaset. Lyft upp glaset och spritsa ut senapskrämen och lägg en äggula i mitten där glaset har stått, Dekorera med tunnt skivad salladslök.

Detta behövs

Mandelpotatis (går bra med valfri sort ej mjölig)

Gul lök

Oxfilé alt ryggbiff (jag brukar spara udda bitar, fulbitarna på oxfilén i frysen och ta fram när jag blir sugen på Rydberg)

Salladslök

Salt

Nymalen svartpeppar 

Olja och smör till stekning


Dijonsenap 

Crème fraîche 

Majonnäs 


Gör så här:

1. Blanda senapen med crème fraîche och lite mindre majonnäs ,smaka av till önskad senapssmak. Lägg i liten spritspåse eller spar i skål och ställ in i kyl. Om man vill ha en mer fluffig kräm så vispa crème fraîchen med elvisp.

2. Skala och tärna potatis, hacka lök och tärna kött. Skiva salladslök i tunna skivor på snedden. Lägg allt var för sig i skålar.

3. Börja råstekta potatisen på medelhög värme så den blir gyllenbrun i både olja och smör och glöm ej salta, sänk värmen och låt potatisen gå klart. Fräs löken blank och fin (ej ta färg). Bryn köttet i ihet panna så det blir fin yta och ös med smör, ta bort från plattan när köttet fått fin färg runt om , akta så det inte blir för genomstekt, föredrar medium i Rydberg. Brukar salta köttet innan stekning och när det är färdigstekt drar jag några varv med pepparkvarnen över köttet.

4. Knäck ett ägg och spar äggvitan till annat, ta fram senapskrämen.

Nu är det dax att montera ihop och servera denna klassiker ! 


Tillbaka

Kontakt

Leilalagar

© 2016 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode