Het kyckling, allt i en form med en apelsin-creme fraiche

06.03.2016 00:03


Kan knappast bli smidigare och godare!

Detta räcker till 4 portioner:

1 stor hel majskyckling
4-5 potatisar
1 hel broccoli
2 stora morötter
1/2 zucchini
1 gul paprika
2-4 schalottenlökar
bladpersilja
färsk mynta
1 lime
1 röd chili
1 dl tamarisoja
2 msk muscovadosocker alt honung
4-5 klyftor vitlök
nymalen svartpeppar
flingsalt
olivolja
smör
ev friterad rotselleri, rödkål och rostade mandlar

Gör såhär:
1.
Skär alla grönsaker och rotfrukter i samma storlek inte för smått. Använd även broccolistammen.

2. Stycka kycklingen och frys gärna in skrovet till fond senare.

3. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en stor ugnssäker form. Lägg alla grönsakerna och rotsakerna i botten och 2-3 oskalade vitlöksklyftor.

4. Hacka 2 vitlökar, chilin och persiljan. Bland med en pressad lime, tamari och socker.

5. Lägg kycklingarna på grönsakerna och rotsakerna och häll chili blandningen på kycklingarna och riktigt massera in godsakerna i kycklingen. Ringla lite olivolja över allt och även salt, peppar och hackad mynta. Hyvla lite smör och lägg en bit på varje kyckling. Ha även 1 tsk friterad rotselleri på varje smörbit. (kan uteslutas).

6. Sätt in allt mitt i ugnen på 200 grader ca 45-50 minuter.

7. Vispa 2 dl creme fraich med elvisp till lite hårdare konsistens och blanda i apelsinzest ca 1 liten apelsin och ev någon tsk saft från apelsinen.

Servera kycklingen med en klick apelsincremefraiche, riktigt mumsigt! För lite extra crunch så kan man servera med lite strimlad rå rödkål och hackade rostade mandlar.




Tillbaka

Kontakt

Leilalagar

© 2016 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode